Over Clasien

Even voorstellen

Wie ben ik?
Mijn naam is Clasien Hundersmarck. Ik hou er van om lekker creatief bezig te zijn. Dit is voor mij quality-time. Mijn hoofd uitschakelen en lekker op gevoel bezig zijn, zonder te moeten presteren. Door te spelen met verf, klei en andere materialen ben ik vaak tot diepere inzichten gekomen. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden?

Opleiding
Vanaf 1992 heb ik allerlei creatieve cursussen gevolgd, namelijk : 
- Boetseren/ beeldhouwen (5jaar )  
-Boetseren naar model (2 jaar) 
- Meditatief schilderen (1 jaar) – Beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Sint Niklaas. (2 jaar ) 
- Intuïtief schilderen (2 jaar)
 – De opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach aan de Kleine Tiki in Breda (3 jaar) 
- Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Counselen van volwassenen, aan de Kleine Tiki in Breda. (specialisatiejaar) – SoulCollage® facilitator – Kunstreis van de Ziel, aan de Kleine Tiki in Breda. (verdiepingsjaar voor coaches)

Waarom “De Bonte Merel”?
De merel is een vogel die heel mooi kan zingen. Hoor hem bezig in het voorjaar en in de zomer. Hij zingt helemaal zijn eigen lied. Al in mijn vroege jeugd werd ik daar regelmatig door mijn vader op gewezen en dit is wat ik iedereen toe wens: Zing je eigen lied! Laat niet alleen horen wie je bent, maar durf het ook te laten zien. Een bonte merel wijkt af van de grote massa omdat hij één of meerdere witte veertjes heeft. Respecteer je eigen wijsheid en laat zien wie je echt bent. Ten slotte fascineert de manier waarop merel zijn eten zoekt me. Met zijn gele snavel woelt hij onder de oppervlakte, tussen mos, takjes en bladeren, op zoek naar zijn voeding.

Mijn motivatie
Ik voel dat ik energie krijg van creatief bezig zijn. Dit wil ik anderen ook laten ervaren.  Even tijdloos bezig zijn en weer contact met jezelf maken, zonder te hoeven presteren. Lekker puur en alleen op je gevoel, je binnenwereld naar buiten brengen. Al spelend en vrij. Vaak zijn we ´vergeten´ hoe dit is en durven we niet meer nu we volwassen zijn. Mensen weer een klein stukje van zichzelf laten ontdekken en in laten zien hoe wijs en uniek ze zijn, dat geeft me veel voldoening. 

Mijn missie
In een groep, of tijdens individuele trajecten wil ik mensen ontspanning en inzicht bieden in wat nu op dit moment actueel voor ze is en aandacht vraagt. Ontspanning, door in een veilige omgeving, even lekker uit je hoofd en met je handen bezig te zijn. Inzicht, door het proces en het werkstuk te bespreken, of te “lezen” aan de hand van vragen.

Voor wie
Voor mensen die even tijd voor zichzelf nodig hebben.
Voor mensen die altijd zorgen voor anderen en zichzelf vergeten.
Voor cliënten van zorginstellingen, maar ook voor de werknemers.
Voor een groepje vriendinnen die iets leuks willen doen samen. 

Ervaring
Naast werkervaring in het creatieve, het geven van workshops en korte cursussen, heb ik ook ervaring als:
Kleuterleidster in het basisonderwijs (3 jaar).
SPW-er in een Beschermende Woonvorm van Emergis (10 jaar)
Docent in het Voortgezet Speciaal Onderwijs bij Respont (14 jaar)
Ambulant Begeleider bij Klaver 4 (3 jaar)